Heb je ook altijd last van een dipje rond vier uur? Geen paniek, dit recept biedt de ideale uitkomst. Op Nationale Groente- en Fruitdag (14 oktober) snack jij je middagdip eruit met deze heerlijke bananenpannenkoekjes. Zo kom jij de rest van de dag wel door!
Ingrediënten
voor 4 personen
66 gram fruit per portie
2 eieren
1 grote rijpe banaan
½ citroen, sap en rasp
100 g blauwe bessen
100 ml magere yoghurt
1 tl kaneel
½ tl nootmuskaat
½ el olijfolie
Bereidingswijze
Prak de banaan met een vork in een kom en meng hier de eieren, kaneel en nootmuskaat doorheen.
Doe de yoghurt, citroensap en -rasp in een kom en roer door elkaar. Zet dit in de koelkast tot de pannenkoeken klaar zijn.
Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoge temperatuur en bak hierin de bananenpannenkoekjes (4 in totaal) goudbruin.
Verdeel de pannenkoeken over de borden en serveer met de citroen-yoghurt en de blauwe bessen!
Receptcredits: Nationale Groente- en Fruitdag
Het bericht Recept: Bananenpannenkoekje met vers fruit verscheen eerst op Plantaardig.org.